GRATIS Nieuwsbrief: Aanmelden Email: info@boerderijlandzicht.com

Boerderij Landzicht Nieuwsbrief
Ontvang gratis de nieuwsbrief van Boerderij Landzicht met de laatste activiteiten en nieuwsberichten.

×

Cursus Ancient Yoga & Massage Cursus 16 – 21 juni

Innerlijke groei & Bewustwording : Cursus Ancient Yoga & Massage Cursus 16 – 21 juni

Cursus Ancient Yoga & Massage Cursus 16 – 21 juni    zondag 16 juni, 2019 | 08.00 - 17.00

Deze therapeutische en actieve vorm van yoga is al eeuwenoud en sommige serieuze bronnen gaan ervan uit dat dit een wortel is uit de hele ontstaansgeschiedenis van de ontwikkeling van massage en yoga. Er waren in de tijd van Boeddha namelijk studenten die helaas niet mee konden doen aan de actieve Ancient Stretches doordat zij een lichamelijk handicap hadden. Om ook hen te kunnen helpen creëerde Dr. Jivaka Kumar Baccha een passieve vorm van yoga stretches in combinatie met drukpunten en ‘Dancing with the wind’, een soort Tai Chi. De oorspronkelijke aantekeningen zijn hiervan bewaard gebleven. Bij deze vorm ervaart de gever een actieve yoga voor zichzelf terwijl de ontvanger niks hoeft te doen tijdens de yoga/massage sessie. De eerste naam van deze passieve yoga vorm kreeg de naam: ‘Yoga voor invaliden’. De tweede naam, ‘Yoga voor luie mensen’ spreekt voor zich. Herkenbaar? Heerlijk toch! Andere veel voorkomende benamingen zijn Nuad Bo-rarn, Ancient massage, Traditionele Thaise massage en Thaise yoga massage… Na deze cursus ontvang jij een certificaat met de naam ‘Ancient ‘Thai’ massage’.De Ancient ‘Thai’ massage, die je gaat leren tijdens deze cursus, is een anderhalf uur durende behandeling waarbij de ontvanger op een mat op de rug ligt. Deze vorm van massage wordt zonder gebruik van olie gegeven en met kleding aan. Zowel de gever als de ontvanger dragen comfortabele, loszittende kleding waarin zij zich vrij kunnen bewegen.

De massage begint bij de voeten en gaat dan door naar de benen, buik, armen, handen, nek, hoofd en eindigd met het gezicht. De vloeiende overgangen van de ene beweging naar de andere maakt dat de gever in een soort meditatie terecht komt. Deze volledige aandacht is ook terug te vinden in de stretches en drukpunten. De gever luistert met gevoel naar het lichaam van de ontvanger en weet zo precies hoever hij kan stretchen of drukken zodat de massage geen pijn doet.

De aanraking is helend omdat de massage niet alleen op het fysieke lichaam werkt, maar ook op ons energetisch lichaam. Veel druk met de eventuele pijn daar aan gebonden, zoals velen ervaren tijdens een ‘Thaise massage’, is dan ook niet nodig en niet wenselijk. ‘No pain, no gain’ geld dus beslist niet voor deze massage.

De massage wordt gegeven vanuit vier grenzeloze staten van de geest van de Boeddhistische leer. Deze zijn: liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, sympathieke vreugde en gelijkmoedigheid.Het leren van de massage gaat in stappen. Op de cursus gaat de attentie eerst uit naar het leren van de techniek en de volgorde van de massage. De volgende stappen zijn de vloeiende overgangen tussen de bewegingen en de druk die je toepast tijdens de massage. Dit ontstaat alleen uit ervaring en dus zal je zelf moeten gaan oefenen na de cursus om deze ervaring op te doen. Er zijn vast wel vrienden en familieleden die dat helemaal niet erg vinden.Voor wie is deze cursus?

* iedereen die het leuk lijkt om een (nieuwe) massagevorm te leren

* yoga liefhebbers die passieve yoga willen geven aan hun naasten

* yogadocenten die interesse hebben om yoga massages te gaan geven

* mantelzorgers die hun geliefde met een lichamelijke beperking/handicap willen ondersteunen zowel fysiek als energetisch

* therapeuten / hulpverleners die hun kennis willen uitbreiden op het gebied van yoga massage

* mensen die een fysieke beperking (bijvoorbeeld stijfheid) hebben en daar aan willen werken door het zelf geven van deze actieve vorm van massage

* jong, oud, … kortom, voor iedereen!Kosten

T/m 21 april bieden wij een ‘early bird rate’ van 750 Euro

Na deze datum komen de kosten op 850 EuroDeelnemers die zich ook voor de 5 daagse Ancient Energetic Healing Course hebben ingeschreven krijgen een korting. Geef ons even een belletje, dan bespreken we de opties.Overnachten

Mocht je van ver komen en willen overnachten, neem dan contact met ons op. Wij willen je graag informeren over de prachtige B&B op Boerderij Landzicht, of hotel- en kampeermogelijkheden in de buurt van de cursuslocatie.Ancient ‘Thai’ massage ontvangen?

Als je het leuk vindt om een volledige Ancient ‘Thai’ massage te ontvangen van een ervaren massagetherapeut dan bieden wij voor geïnteresseerden van deze cursus de massage (t.w.v. 90 Euro) aan voor 50 Euro.

Aanmelden of meer informatie?

Voor eventuele vragen, meer informatie of je aan te melden, kun je contact opnemen met:

Melissa Kok

M: +31 6 42479866 (+ whatsapp)

E: mel.kok@gmail.com

Karin de Bruin

M: +31 6 53833296 (+ whatsapp)

E: karindebruin@lentezon.PS: Vind je het leuk om naast deze cursus ook de 5-daagse (11 t/m 15 juni 2019) Ancient Energetic Healing Course te leren van Rahul, dan verwijzen we je naar de Ancient Energetic Healing course event op onze facebook pagina.

Agenda van Met Rahul Bharti in Nederland!

Cursus Antcient Energetic healing 11 – 15 juni
Wie is de docent? Rahul Bharti, geboren in India, begon zijn carrière als therapeut op een zeer [...]
dinsdag 11 juni, 2019 | 08.00 - 17.00 | Lees verder

Cursus Ancient Yoga & Massage Cursus 16 – 21 juni
Wie is de docent? Rahul Bharti, geboren in India, begon zijn carrière als therapeut op een zeer [...]
zondag 16 juni, 2019 | 08.00 - 17.00 | Lees verder

Met Rahul Bharti in Nederland!

Wie is de docent? Rahul Bharti, geboren in India, begon zijn carrière als therapeut op een zeer ongebruikelijke jonge leeftijd, nadat hij zich had bekwaamd in ‘Ancient massage’ in Chiang Mai, Thailand. Zijn wens om anderen te helpen en zijn nieuwsgierigheid naar verschillende eeuwenoude, helende technieken, en dan speciaal voor het menselijk energetisch systeem, werd door zijn vader ondersteund door het voor Rahul mogelijk te maken te leren en te leven met verschillende volksstammen en healers in o.a. India, Sri Lanka en Thailand. Dit werd vervolgd door het vergaren van meer kennis en het ontwikkelen van zijn intuïtieve inzichten bij lokale healers in het noorden en zuiden van Thailand. Sinds vele jaren deelt Rahul zijn ervaring door les te geven in ‘Ancient Massage’ en ‘Energy Healing’ op zijn school, ‘The Healing Hands Center’, in Nepal. Zijn doel is om zijn studenten te begeleiden op hun pad naar self healing. Rahul heeft al vele mensen mogen helpen en geeft al meer dan 30 jaar les met nog altijd een tomeloze energie. Wat hij anderen leert, past hij toe in zijn eigen leven. Dit maakt hem een inspirerend voorbeeld voor veel van zijn studenten. Zijn warme en open persoonlijkheid weet veel harten te raken.
Tel: Melissa Kok M: +31 6 42479866 (+ whatsapp) Karin de Bruin M: +31 6 53833296 (+ whatsapp)
E-mail: E: mel.kok@gmail.com E: karindebruin@lentezon.nl
Website: niet bekend