High Zense Yoga

Van hoogsensitief naar bewustwording

HighZense Yoga in Heemskerk is ontstaan in een tijd waarin ik vier jaar lang intensief yoga lessen volgde omdat ik last van stress en overprikkeling had. In die periode kwam ik er achter dat ik hoogsensitief ben en dat ik daardoor snel overprikkeld kan zijn. Al snel kwam ik er achter dat vooral Yin-Yoga en Yoga-Nidra een positieve invloed op mijn lichaam en geest had. Op een avond waarop ik in Heemskerk een Mindfull Hatha-les volgde, sprak de docent mij aan met de vraag of een yoga opleiding iets voor mij zou kunnen zijn. Vanaf dat moment was het zaadje bij mij gepland en was er een pad ontstaan naar keuzes in mijn leven die ik toen niet voorzien had. Pas een jaar later werd ik opnieuw geïnspireerd toen ik ontdekte wat Vinyasa-Yoga met mij deed. Daar waar Yin-Yoga mij rust en ontspanning geeft, krijg ik van Vinyasa-Yoga een enorme energie boost. Plotseling realiseerde ik mij dat het zaadje in mij aan het ontkiemen was en besloot ik met de gedachte van de Yoga opleiding wat te gaan doen.

Hoogsensitief

De naam HighZense Yoga is ontstaan uit het feit dat ik hoogsensitief ben. In het Engels is dat High Sensative Person (HSP). Het was voor mij dan ook een logische keuze om daarbij de woorden High en Sensative te combineren tot HighZense.

 

Docentenopleiding

Het was januari 2020 tijdens de Informatieavond Docentenopleidingen bij Yogadreams in Zaandam dat alles op zijn plek viel. Ik besloot de benodigde literatuur voorafgaande aan de opleiding te kopen om mij alvast in te lezen ter voorbereiding op de Yin Yoga Docentenopleiding 200 uur die ik op 23 oktober 2020 gestart en op 13 juni 2021 succesvol afgerond heb. Inmiddels ben ik met een nieuwe opleiding gestart. Een 50 uurs Yoga Nidra training die heel mooi aansluit bij de Yin Yoga.

Meld je direct aan of bekijk onze website voor meer info.

Meer info MELD JE AAN